Heerhugowaard ontdekt vanaf een bankje!

Sinds een paar jaar ben ik uit het arbeidsproces en realiseer me gaandeweg, dat ik toch erg weinig weet van mijn woonplaats. Tijd  om een ontdekkingstocht door Heerhugowaard te ondernemen. Omdat er niets leukers is dan buiten te schetsen en te schilderen en er ook overal ‘gemeentebankjes’ staan, ontstond het volgende project.

Op mooie dagen, gewapend met een klein schetsblokje, een paar penselen en waterverf, fiets ik door Heerhugowaard op zoek naar interessante uitkijkjes. Als ik er een vind, ga ik op een bankje zitten en maak een klein waterverfschilderijtje.

Een leuke bijkomstigheid is, dat ik heel wat leuke gesprekjes heb kunnen voeren met jonge en oudere Heerhugowaarders. En daarbij heb ik er toen ook nog, op een warme zondagmiddag, een lekker ijsje aan overgehouden!

Vanaf 16 mei t/m 25 juni  zijn deze aquarelletjes een onderdeel van de tentoonstelling ‘Kijk eens! Heerhugowaard! van Cool Expo 2015. De tentoonstelling is vrij te bezoeken gedurende  de openingstijden van Cool in de foyer op de tweede verdieping met prachtig uitzicht op het Coolplein.

 

 

Eén gedachte over “Heerhugowaard ontdekt vanaf een bankje!

  1. Leuk gedaan, Heleen. Fleurig en kleurig. Als nr. 12 nog niet is verkocht is hij/zij voor mij svp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *